Over ons

De DorsTvlegels uit Leiden, zijn een boerenkapel die ruim 33 jaar geleden is opgericht. Om precies te zijn op 1 april 1977. De toenmalige leden waren allemaal actief in een muziekvereniging. Het optreden als boerenkapel was toen een bijkomstigheid. Omdat men meer vrijheid wenste, wat betreft muziekkeuze en het blazen van een eigen partijtje (niet gebonden aan vaststaande bladmuziek), besloot men toen om voor zichzelf te gaan beginnen, en zich geheel toe te leggen op feestmuziek. Zo zijn De DorsTvlegels als onafhankelijke blaaskapel begonnen in 1977.

Diezelfde redenen van toen, gelden heden ten dage nog steeds. De belangrijkste reden van ons bestaan als boerenkapel, is om op een GEZELLIGE manier leuke muziek te maken. GEZELLIG wordt hierbij dan ook met hoofdletters geschreven. Wij zijn een democratische kapel, en hebben geen echte leider. Alle besluiten worden democratisch genomen. Ieder lid heeft een even grote stem, in de besluitvorming. De afgelopen 33 jaar is de bezetting natuurlijk verschillende keren gewijzigd. Op dit moment zijn er nog twee leden die vanaf het begin lid zijn. Onze kapel bestaat op dit moment uit 10 spelende leden. Er zijn nog 2 leden die in opleiding zijn.

Wil jij op een gezellige en leuke manier muziek maken, in groepsverband?
Wij kunnen altijd nog muzikanten gebruiken. Speel jij trompet, trombone, bariton, klarinet of saxofoon? Neem dan contact met ons op via info@dorstvlegelsleiden.nl of telefoonnummer 06-10883582 (Sylvia Barneveld), of telefoonummer 071-5318682 (Piet Broer).

Ook als jij nog geen instrument bespeelt, ben jij van harte welkom. Wij kijken dan altijd wat jouw wensen, en de mogelijkheden zijn.